Freshie?
masih tak hilang kenangan setiap saat-saat getir nak mendaftar masuk universiti.

im second year student already yay. tapi perasaan masih neves macam first time masuk. mungkin next year nak jadi fasilitator untuk MHS. why? sebab masa minggu suai kenal batch aku 2014/2015 aku tak ada. masuk hospital seminggu sakit. 

Dapat join mhs sehari je and tbh im all alone for my first day dalam dewan tu. gila tak emo. dahlah ayah tinggalkan sebab heck yeah mestilah kena tinggal takkan nak masuk sekali ikut dengan aku. kakak and adik sibuk with their own things. unibersiti students kan.. tsk kena tinggal dengan roommate lagi. 

benda yang paling unforgetable sepanjang mhs tu ada dua. 

first, masa aku mengigil gila-gila dalam dewan, dewan kitorang tu ala-ala oversea. aku pun keluar, aku minta izin cakap aku nak berjemur. fasi gelakkan aku sebab diorang rasa aku pelik. Bila aku cakap aku tak sihat baru diorang teman duduk bawah matahari kahkah, fasi jaga aku tu lelaki. aku tak tahu kenapa perlu kena jaga. where in the world would i run and why would i run? lol awkward sebab bila freshies keluar dari dewan dok berbaris ikut turn nak ke dewan f2 untuk pendaftaran fakulti, semua pandang aku dengan fasi tu macamlah kitorang dating. dahlah aku guna tudung labuh time tu peh kawan-kawan fasi yang jaga aku, lalu lalang sibuk tanya " kenapa budak ni?" heol

second, masa kat f2. pendaftaran fakulti. hadei, senang kerja aku bila ada fasi tu pegang tangan aku and dia sedar aku panas gila-gila. Sempat juga dia macam marah kat aku, kenapa aku tak cakap aku demam. nak cakap kat sapa? lol.. dengan senang lenangnya aku lalu setiap check point (8 checkpoint kot semua), potong barisan orang, sebab dia dahulukan budak yang demam kohkoh aku benci gila checkpoint ambil gambar. aku sakit, muka pucat bibir pucat mata kuyu cis

all in all aku takde kenangan mhs best tak? duduk dalam hospital, kau tengah mengigil pun kena paksa siram badan dengan air. kalau air panas suam suam ke tak apa juga. Air macam ambil dari sungai.

first year, first sem doesnt go well. atleast second sem hebadd ;) Alhamdulillah. looking forward to my second year. insyaAllah.

feel free to ask question; ask.fm/charnyeorl  (cannot help. i want to change the username but i cannot. no longer allowed)