grammar ngko

dari kecik sampai besar aku tak pernah peduli pasal grammar, kekuatan aku bertambah bila miss Rohana pernah cakap, " at your level, jangan fikir pasal grammar lagi" Idk why im holding onto the words sampai ke hari ini. Probably, kalau dia tahu aku simpan kata kata dia tu sampai level tua bangka aku ni, memang makan pelempang.

Aku ingat lagi when Miss Yani gelak baca karangan aku sebab aku tulis 'they sing song'. hahaha sampai mati insyaAllah aku tak lupa. 

Kau bayangkanlah orang yang tak peduli pasal grammar ni, bila dia kena copy sesuatu, kau rasa dia akan cari ke kesalahan orang masa nak copy ayat? Mungkin korang jenis berhati hati, semua korang nak betulkan. Tapi, jenis aku aku akan salin je apa aku nampak tanpa mempersoalkan. pandai, i know.

macam kerja addmath dululah, sampai ke akhir zaman form 5 tu aku tiru je, bila exam hapak kosong. atleast masa exam ke test ke aku tak meniru.

then, bila dah kena dengan this someone yang kerja dia betulkan grammar kau, aku jadi macam 'blergh' kesah pulak aku. Tegur takpe, aku terima tapi kalau dah at a point dia sengaja buat macam tu, aku rasa fed up. Im not a typical muslimah yang sampai level semua aku positif, tapi aku tak buat action lah walaupun aku negatif. bukan timid ye, ini namanya limitation hahahaha

Tak apalah kalau orang tu grammar dia berterabur, dia melayu kot. Masalahnya sekarang  bila manner dengan kebersihan tu takde. Rasanya tak baik aku samakan 'you' dengan haiwan sebab haiwan ni bagi aku lagi beradab dan lagi pembersih. diorang takde akal, 'you' ada.

bai