sebab dia ilmu
it does not feel good at all, kan.

kita nak berjaya with less effort. tak payah susah susah buka buku, baca syllabus tebal bapak which kau sendiri pun tak pasti kenapa ada manusia yang expect ada manusia lain yang mampu nak khatam benda tu semua in a short period of time. 

tak payah nak datang kelas bila kena suruh, where you'll decide by your own yang kau akan pergi kelas once or twice in a week, the rest weekdays or weekends tu kau study sendiri je. Baca novel ke?something bila kau buat kau akan rasa, " oh aku masih ada hidup". oh ok sorry, memang tak make sense at all sebab which one of you yang akan belajar bila tak kena suruh? aaaaku? hah

kadang kadang kau wonder kenapa perlu belajar semua benda when you will end up in one field only. sebab kita tak tahu which field actually suit and fit us totally.

frustrated sebenarnya because i had been avoiding so much thing in my 19 years life but end up jumpa semua benda tu dekat sini. oh takdir, i was like " tinggalkan science path, kau tak nak jumpa addmath, aiza." im seriously hate addmath so much even more than chemist and physics. but then, here iam. addmath in university.

account? i took economy instead because im scared of accounting. but here iam, with the killer subject, accounting. tadaaaah ! 

it doesnt feel good to be an adult, terpisah dari family, jumpa dengan kawan yang kau tak rasa kawan,( jumpa dengan kawan yang buat kau rasa kawan tu is good.), kerja kau belajar belajar and belajar, assignments berlambak, and so on. nothing is as good as been mentioned by those people. 

i want to be a little baby again.

tapi ilmu tu kan kewajipan ? ok